Hoe zorg je dat je hond zich helemaal thuis voelt in huis?

Het is voor jouw hond ontzettend belangrijk dat hij zich thuis voelt in huis. Is dit niet zo? Dan zal de hond niet naar jou luisteren en ook niet gelukkig worden. Besteed dus voldoende aandacht aan jouw hond wanneer je deze in huis haalt. Heb je andere dieren? Of komt de hond in een drukke thuis situatie terecht? Zorg dat de hond er niet alleen voor staat en maak het hem of haar een stuk gemakkelijker.

Wees consequent 

Voor een hond is er niets belangrijker dan consequente regels. Zo kan een hond goed aarden en weet hij waar hij aan toe is. Het is voor veel mensen verleidelijk om veel dingen van de hond door de vingers te zien in de eerste tijd. Je wilt graag dat jouw hond zich op zijn gemak voelt en laat hem meer doen dan eigenlijk zou mogen. Toch heeft een hond behoefte aan duidelijke regels. Het is voor een hond verwarrend als hij de eerste paar weken op de bank mag liggen en daarna ineens niet meer. Duidelijkheid zal er bij een hond voor zorgen dat hij zich sneller thuis voelt in jouw huis.

Uitlaten 

De eerste dagen is het niet verstandig om urenlang te gaan wandelen met de hond. Het is voor de hond belangrijk dat hij eerst tot rust kan komen, zodat hij zich sneller thuis voelt in jouw huis. Loop dus een aantal keer per dag een vaste, korte route. Op deze manier kan de hond de omgeving leren kennen. Ook kan hij zo plekjes ontdekken waar hij zijn behoefte kan doen. Dit draagt allemaal bij aan een veilige en vertrouwde omgeving voor de hond. 

Creëer een eigen plek 

Een hond heeft, net zoals mensen, behoefte aan een eigen plek waar hij zich terug kan trekken en niet gestoord wordt. Je kunt ervoor kiezen om een bench aan te schaffen waar je een deken op legt, zodat de hond als het ware een eigen ‘hol’ kan maken. Zorg ervoor dat je de bench op een plek in de kamer zet waar hij eenvoudig de hele ruimte kan overzien. Naast een bench zou je ook kunnen kiezen voor een hondenkussen. Een hond ligt hier ontzettend lekker op en kan zich terugtrekken tussen de hogere randen. Hier kun je bijvoorbeeld een comfortabel hondenkussen uitzoeken.