De 10 duurste hondenrassen

samojeed

Momenteel zijn er 339 erkende hondenrassen. De prijs voor raszuivere pups hangt af van de zeldzaamheid en zuiverheid van de hond. Natuurlijk zijn deze honden voorzien van een stamboom, waardoor de afkomst altijd goed controleerbaar blijft. Om de verzorging van de hond betaalbaar te houden is een goede hondenverzekering of huisdierenverzekering sterk aan te raden. 

De nummers 10 t/m 7

10. De Tsjecho-Slowaakse wolfhond is een vrij nieuw ras, ontstaan uit een kruising tussen Duitse herders en wolven uit de Karpaten. De hond is bijna exclusief in Tsjechië te koop. Het is een levendige en actieve hond die weinig blaft en de lichaamstaal van de mens goed begrijpt. De prijs ligt rond de €1200 

9. De Saluki is ook bekend onder de naam Perzische windhond. Het ras bestaat al sinds de oudheid en is een van de eerste gedomesticeerde rassen ter wereld. Voor een prijs rond de €2000 krijgt je een lange, slanke en actieve hond met een vrij onafhankelijk karakter.

8. De Peruaanse naakthond is een volledig kale hond waardoor de olifantkleurige huid zichtbaar is. De huid van de hond heeft veel verzorging nodig om zonnebrand en verstopte poriën te voorkomen. Tijdens de winter moet de huid tegen de kou worden beschermd. De hond is voor een prijs tot €2500 verkrijgbaar in drie maten, varieerden tussen de 4 en 25 kilo. 

7. De Löwchen is een klein hondenras met een hoogte van ongeveer 35 cm en een gewicht rond de 8 kg. De ‘kleine leeuw’ is een zeer zeldzaam ras omdat er jaarlijks slechts 100 pubs te koop zijn via geselecteerde kennelclubs. Prijzen voor een pup gaan vanaf €2500. De Löwchen is een vrolijk dier, die gek is op volwassenen en kleine kinderen. 

De middenmoot

6. De Azawakh is vanaf €2500 verkrijgbaar. Het is een Afrikaans hondenras die door nomadenstammen is gehouden voor de jacht en bewaking. Ondanks zijn magere volkomen is de hond zeer moedig en in staat om grote dieren te verjagen. De Azawakh heeft een topsnelheid van 64 km/h en is hiermee sneller dan een hazewindhond. Veel bewegen is belangrijk voor dit ras. 

5. De Akita is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Japan. Hieruit zijn twee rassen ontstaan, de Amerikaanse en Japanse variant. Een pup kost rond de €4000 waarbij de raszuivere Japanse Akita het duurst is. De hond heeft wel wat weg van de Siberische Husky en zijn dubbele vacht maakt de hond geschikt voor koude klimaten. De hond beschermt zijn baasjes, maar zeker niet onvriendelijk tegen vrienden. Na het eten likken ze hun vacht, net zoals katten, netjes schoon. 

4. De Rottweiler met een goede stamboom kan rond de €5000 kosten. Deze sterke en slimme hond is onbevreesd en verdedigt zijn territorium voor de baas. Daarom moet de hond een goede training krijgen. Als de hond goed is afgericht is het een indrukwekkend huisdier

De top drie

3. De Faraohond is de nationale hond van Malta. Het is een onafhankelijke hond met een koppig karakter die lastig te trainen is. Vrouwtjes worden ongeveer 21 cm groot, mannetjes halen de 25 cm en wegen rond de 25 kilo. De roodbruine vacht is kortharig en geeft de hond een adellijke en sportieve uitstraling. Het ras is te koop rond de €5500. 

2. De Tibetaanse Mastiff is met een hoogte rond de 83 cm en een gewicht rond de 83 kilo een van de grootste rassen ter wereld. Hij komt uit het gebied tussen China en Tibet waar ze kuddes beschermde tegen wolven en luipaarden. Het dier heeft een koppig karakter en is lastig af te richten. De gemiddelde prijs rond de €6000 is een schijntje in vergelijking met een zeldzame roodgekleurde Tibetaanse Mastiff die in 2013 voor 1,9 miljoen dollar is verkocht. 

1. De Samojeed is met een prijs tussen de € 3500 euro en €8500 het duurste hondenras ter wereld. De hond is oorspronkelijk gefokt om in Siberië sleeën te trekken en rendieren te hoeden. De ongeveer 30 kilo wegende hond heeft een zachte, hypoallergene vacht, die ook gebruikt wordt voor het maken van sjaals en handschoenen. Ze zijn stoer, sterk, alert en vriendelijk voor de baas.