Bedenk een leuke naam voor je hond

Het is natuurlijk heel spannend als je binnenkort een puppy krijgt. Maar je moet over heel veel dingen goed nadenken. Wil je een verzekering? Heb je voldoende ruimte? Heb je goed voer? Heb je genoeg speelgoed in huis? Gemeente ingelicht? En vergeet dan niet om na te denken over een leuke hondennaam. Maar hoe bedenk je die?

Gelukkig kun je op veel plekken inspiratie opdoen om een leuke naam te verzinnen. Je kunt bijvoorbeeld eerst buren, vrienden en familie vragen hoe hun hond heet. Maar ook op het internet kun je heel veel vinden. Zo is er bijvoorbeeld een tool op 123tinki.com voor hondennamen te vinden. Daarmee kun je heel gemakkelijk een korte lijst van namen maken die jij leuk vindt. Je geeft aan wat je belangrijk vindt aan een hondennaam en of je nog specifieke eisen hebt, en dan rolt er een korte lijst uit met namen die passen binnen jouw criteria.

De meest populaire namen zijn nog steeds Max, Luna, diesel en Bo. Al jaren staan die in de top 10 en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Wil je echter een meer unieke naam dan is het aan te raden om voor jouw hond een hondennaam te bedenken die niet zo vaak voorkomt.