Een gezond dieet met pens voor je hond

pens hond

Wie het woord ‘pens’ hoort, denkt misschien niet meteen aan hondenvoer. En toch is vuile pens een belangrijk onderdeel van zijn dieet. Op zoek naar pens voor hond? Koop het gemakkelijk online en je bespaart ook nog geld.

pens hond

Wat is pens?

Een pens is een stuk van een rund. Het is dus in feite vlees. Pens, ook wel vuile pens genoemd, is iets dat je met regelmaat aan je hond mag geven. Lappen pens zijn erg goed voor het gebit. Het vlees is heel taai, zodat de hond er flink aan moet trekken om het vlees in stukjes te krijgen. Vuile pens bevat zeer veel gunstige bacteriën en is daarom zeer aan te bevelen om regelmatig aan de hond te verstrekken. 

Waarom vlees zo belangrijk is

Steeds meer mensen eten vegetarisch. Dat is hartstikke goed voor ons mensen en we doen de wereld er ook nog een plezier mee. Een fout die veel mensen echter maken, is dat ze hun huisdier hierin meenemen. Dat is geen goed idee. Een hond kan niet zonder vlees dus daarin zul je een uitzondering moeten maken. Waarom vers vlees en botten toevoegen aan een dieet? Honden krijgen meer energie, vet vetmassa verdwijnt en maakt plaats voor spiermassa. De spijsvertering werkt beter en de conditie wordt beter.

Minder klachten

Als je hond goed eet en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, dan wordt hij ook nog ouder. Klachten blijven langer weg en dankzij de extra spiermassa zal hij niet snel moeite krijgen met lopen. Een gezonde hond moet daarom echt af en toe vlees eten.