Wat is een sleufsilo afdeksysteem?

Een sleufsilo afdeksysteem is een innovatief afdeksysteem voor op uw sleufsilo. Afdekken van je sleufsilo gaat met zo’n afdeksysteem enorm snel. Je hebt dus minder werk en meer rendement! Door zo’n sleufsilo te bouwen met sterke silowanden van maar liefst 3,05, ga je optimaal te werk. Sleufsilos tot 3,05 meter hoog met Kuil afdeksysteem zorg je voor optimale rioolafvoer naar de zijkant. Hierdoor heb je geen last van rioolverstoppingen.

Soms wordt er goed geïnvesteerd in een een mooie sleufsilo, maar wordt het afdeksysteem vergeten of minder belangrijk gevonden. Het afdeksysteem bestaat uit een speciaal ontworpen afdekkleed en een afdek machine. Verder zijn er over de gehele lengte van het afdekkleed water slurven aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het kleed strak wordt getrokken. Zo strak dat het bijna vacuum over het ruwvoer is gespannen. Dit zorgt op zijn plaats ervoor dat het verlies van ruwvoer tot het minimum wordt beperkt. Er komt immers bijna geen lucht en regen tussen het kleed en het ruwvoer. 

Als we de koeien zouden laten kiezen dan kiezen ze voor optimale ruwvoer! Deze koe zal vanwege zijn gezondheid stabielere melkproductie op gang brengen, maar daarvoor is wel een professionele sleufsilo afdeksysteem nodig.