Een eigen paard kopen

paardenvoeding

Wanneer je van plan bent een eigen paard aan te schaffen, bedenk dan vooraf wat je hier allemaal bij nodig hebt. Zo moet je paardenspullen kopen zoals bijvoorbeeld:

·         Poetsspullen; halster, halstertouw, hoevenkrabber, rosborstel, zachte en harde borstel

·         Rijspullen; Stijgbeugel met riemen, zadeldek, zadel, singel en hoofdstel

Je moet ook veel tijd aan je paard besteden. Zo moet je een paard dagelijks voeren, poetsen en beweging geven. De stal moet worden uitgemest en dan is het fijn als je paard buiten kan lopen. Daarbij voldoet een tuin afrastering niet bepaald. Je moet dus zorgen voor een goede afrastering zoals bijvoorbeeld een afrastering met een schrikkoord. Dat is voor een paard goed zichtbaar en houdt je paard in de wei. Een paard moet gezelschap hebben van andere paarden en kunnen rennen en spelen. Kijk dus ook naar speelgoed voor je paard. Bij koud weer is het fijn als je een paardendeken over je paard heen kunt leggen. 

Een hond kopen

Net als bij het kopen van een paard, komt er ook veel kijken bij het kopen van een hond. Want ook een hond moet, meerdere keren per dag, worden uitgelaten. Je hond heeft voer nodig, maar er zijn heel veel hondenvoer merken zoals bijvoorbeeld:

·         Royal Canin

·         Bonzo

·         Eukanuba

·         Yarra

·         Pedigree

Een hond kan brokken of nat voer eten. Welk hondenvoer het beste is voor jouw hond kan de fokker van je hond aangeven. Het is wel belangrijk dat het hondenvoer de juiste voedingsstoffen bevat zodat je hond gezond en energiek blijft. Naast uitlaten en voeren wil je hond ook graag rennen en spelen. Elke hond heeft zijn eigen manier van spelen en daarbij hoort een bijpassend speeltje. Hondenspeeltjes zijn bijvoorbeeld: een knuffel, bot of een bal. Kijk eens naar een Kong. Deze kun je vullen met brokjes die er door het spelen uitvallen. Een Kong is goed voor uren speelplezier voor je hond.