Een krabpaal voor je kat uitkiezen

Een krabpaal voor je kat uitkiezen lijkt makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten krabpalen, dat het best lastig kan zijn om te bepalen welke goed is voor jouw kat. 

Daarnaast moet je ook rekening houden met je eigen woning. Je kunt niet je hele woning alleen voor je kat gaan gebruiken. Dan heb je zelf helemaal geen leefruimte meer. Hier moet je dus wel een balans in zien te gaan vinden. 

Een grote krabpaal

Mensen met meerdere krabpalen kunnen het beste kiezen voor een grote krabpaal. Hierbij kun je denken aan verschillende plateaus en mogelijkheden voor de katten om te klimmen. Zo zorg je ervoor dat elke kat lekker op de paal kan liggen wanneer ze dit graag zouden willen. 

Zo heb je verschillende krabpalen die tot aan het plafond komen. Zo kun je hem veilig vast maken en kun je direct zien dat de katten er veel gebruik van gaan maken. De meeste katten vinden het namelijk heerlijk om naar boven te klimmen en heen en weer te rennen op een paal. 

Krabpalen in leuke vormen

Je hebt tegenwoordig ook een hele hoop krabpalen die in verschillende vormen komen. Hierbij kun je denken aan een leuke cactus die je ergens neer kunt zetten. Je hebt zelfs paddenstoelen die je ergens in je woonkamer neer kan gaan leggen. 

Dit zijn manieren om een krabpaal leuk neer te kunnen zetten, zonder dat hij echt in de weg staat. Dit soort palen zijn vaak niet al te groot en ze kunnen eenvoudig ergens neer gezet worden waar je langs heen kunt lopen. De katten vinden het vaak leuk om aan te krabben, maar ze kunnen er niet op liggen. 

Een krabpaal die makkelijk weg te werken is

Er zijn ook krabpalen die makkelijk weg te werken zijn. Zo kun je hiervoor gebruik maken van een krabpaal die je ergens neer kunt zetten in een leuke vorm, maar je hebt ook palen die je precies in een hoek kwijt kunt. Niemand gaat in een hoek zitten, dus dit is een ideale plek voor een paal voor je katten. 

Daarnaast zijn er ook palen die je ideaal ergens aan vast kunt maken. Op die manier zorg je ervoor dat de palen nooit om kunnen vallen. Dit is best belangrijk als je behoorlijk lompe katten hebt. Anders kunnen ze hem makkelijk slopen. 

Speeltjes voor aan de muur 

Tegenwoordig heb je ook allerlei krabpalen die je aan de muur vast kunt maken. Dit kun je combineren met plankjes en speeltjes die je ook aan de muur vast kunt maken. Zo zorg je ervoor dat je kat eigenlijk gewoon over de muur heen kan gaan lopen. 

De meeste katten vinden dit erg leuk en ze gaan maar al te graag ergens overheen lopen. Zo zorg je ervoor dat je kat voldoende beweging krijgt en dat je niet bang hoeft te zijn dat een kat zich niet fijn voelt als hij bijvoorbeeld niet naar buiten mag. Hij heeft namelijk een ideale krabpaal voor hem.