Maak je hamster gelukkig met terrarium mos!

Maak je hamster gelukkig met terrarium mos!
Alles wat hamsters nodig hebben is een schuilplaats, wat eten en water, toch? Niet helemaal, want een hamster heeft meer nodig dan dat. Omdat het een solitair dier is, dat niet dol is op soortgenoten, zitten ze altijd alleen in hun terrarium. Je moet er dus voor zorgen dat ze zich niet gaan vervelen om te voorkomen dat ze ongelukkig worden. Hoe je dat aanpakt? Een populaire toevoeging aan het hamsterverblijf is terrarium mos. Lees er meer over in dit blog!

Waarom terrarium mos en geen leuk felroze speeltje?

Hamsters komen uit een natuurlijke leefomgeving, waar felle kleuren niet voorkomen. Rustige natuurlijke materialen is waar hun voorkeur naar uitgaat. Al die felle kleuren leveren ze alleen maar stress op. Bovendien zijn deze fel gekleurde speeltjes vaak van plastic en dat is niet gezond voor je hamster, want ze knagen overal aan. Kortom, natuurlijke kleuren en materialen dus. Met de opkomst van hamsterscaping is het aanbod gelukkig groot.

Terrarium mos prikkelt de zintuigen

Terrarium mos is een geweldige manier om de zintuigen van je hamster te stimuleren en te voorkomen dat hij zich gaat vervelen. Je kunt het terrarium mos kopen in plakken. Het is vrij gemakkelijk neer te leggen in het terrarium. De hamster kan er dan onderdoor en overheen kruipen. En het is een prettige sensatie aan zijn pootjes.

Perfecte aanvulling op elke hamsterkooi

Terrarium mos is de perfecte aanvulling voor elk hamsterverblijf, omdat het niet alleen hun zintuigen stimuleert, maar ook lang meegaat. Het blijft wekenlang groen en lekker ruiken en ze kunnen er naar hartenlust aan knagen en op knabbelen, want het is 100% veilig! Het is dus een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je hamster zich vermaakt. Lees hier nog meer artikelen over dieren.