Wat is een dierenverzekering?

kattenverzekring

Een dierenverzekering kun je vergelijken met je eigen ziektekostenverzekering. Echter verzeker je hiermee niet je eigen ziektekosten, maar de ziektekosten van je hond of kat. Je krijgt met een dierenverzekering (een deel van) de kosten vergoed voor een controle bij dierenarts, een behandeling en medicatie.

Eigen risico

Net als bij je eigen ziektekostenverzekering geldt er bij een dierenverzekering vaak ook een eigen risico of eigen bijdrage. Dit kan een vast bedrag zijn, maar het kan ook een percentage zijn van de kosten. Dit verschilt per aanbieder. Ook de hoogte van het eigen risico kan per verzekering en per aanbieder erg verschillen. Let hier ook op als je een dierenverzekering afsluit.

Waarom zou je je hond of kat verzekeren?

De medische kosten voor huisdieren zijn erg duur. Vaak liggen de kosten hoger dan je van tevoren verwacht. Vooral operaties en langdurige behandelingen voor je hond of kat brengen hoge kosten met zich mee.  je wilt natuurlijk wel dat je huisdier de behandeling of medicatie krijgt die het nodig heeft.

Welke dierenverzekering past bij jou?

Je hebt waarschijnlijk wel wat wensen voor een dierenverzekering. De ene verzekering is de andere verzekering niet. Hoe vind je nu de juiste dierenverzekering voor de juiste prijs? Je vindt de ideale dierenverzekering door verschillende dierenverzekeringen en aanbieders te vergelijken op een vergelijkingssite. Hier vul je je gegevens en wensen in en vervolgens krijg je een lijst te zien van alle dierenverzekeringen die bij jou passen. Je kunt vaak verschillende filters instellen en sorteren op bijvoorbeeld de prijs. Op deze manier vind je de ideale verzekering voor jouw kat of hond tegen de voordeligste prijs