Wat te doen tegen muizen in huis?

Muizen zien er zo schattig uit, dat je bijna vergeet hoeveel schade ze kunnen veroorzaken. Muizen knagen aan etensvoorraden, kabels en isolatiemateriaal. Ze kunnen ziektes overbrengen en je huis flink vervuilen met hun uitwerpselen. Daarnaast houden ze je ‘s nachts wakker en kun je je rot schrikken als er ineens een voor je voeten loopt. Muizen in huis zijn enorm vervelend. Gelukkig kun je er wat aan doen. Wil je weten wat je tegen muizen kunt doen? Lees dan snel de tips in dit artikel!

Tip 1: Dicht

De eerste tip tegen muizen is om alle gaten, kieren en andere openingen in huis dicht te maken. Muizen zijn kleine dieren. Ze hebben een inimini opening nodig om het warme huis binnen te komen. Zorg er daarom dus voor dat alle openingen in het huis dicht zijn. Dat kun je doen door speciale weringspasta te gebruiken. 

Tip 2: Voedsel

De tweede tip is om het voedsel goed af te sluiten. Muizen komen op eten af. Het is daarom dus een goed idee om geen etensresten op tafel te laten staan. Heb je gemorst of liggen er ergens kruimels? Ruim het direct op. Daarnaast is het ook een goed idee om voedsel altijd goed afgesloten te bewaren en om de prullenbak altijd goed dicht te houden. Daar voorkom je mee dat de muizen het eten gaan ruiken en een bezoekje aan je woning komen brengen.

Tip 3: Hulp

De derde en laatste tip is om hulp te zoeken. Kom je er zelf niet meer uit en ben je op zoek naar ongediertebestrijding Naarden? Dan kan MdB ongediertebestrijding je helpen om voor eens en altijd van het muizenprobleem af te komen.