Wat zijn de meest voorkomende wespensoorten?

Elke diersoort heeft verschillende ondersoorten. Zo ook de wesp. De wesp heeft in totaal maar liefst vijftigduizend ondersoorten. Van al deze verschillende soorten wespen komen er zestien in Nederland voor. De meeste wespensoorten lijken erg op elkaar en daardoor kun je denken dat je een gewone wesp hebt gezien, maar het kan ook zo zijn dat je onbewust een speciale soort wesp hebt gezien. Wil je weten welke wespensoort je hebt gezien? Ongediertebestrijding Steenhuis heeft de bekendste wespensoorten op een rijtje gezet!

Goudwesp

De eerste speciale wespensoort is de goudwesp. Een goudwesp wordt vaak niet herkent als een wesp. Deze wesp ziet er namelijk niet uit als een wesp, maar als een vlieg. Hierdoor wordt de wesp vaak gezien als een vlieg. Je hoeft niet bang te zijn voor de goudwesp. De goudwesp zal je namelijk niet steken. Je kunt de soort herkennen aan het gouden achterwerk.

Muurwesp

De tweede soort is een muurwesp. Deze soort is duidelijk te herkennen als een wesp. Het verschil tussen de gewone wesp en de muurwesp is de kleur. Een muurwesp heeft namelijk fel gele strepen op het achterwerk. De muurwesp is een erg kleine wesp. Deze soort wordt namelijk maximaal één centimeter lang. Door het kleine formaat van de wesp is de steek van de wesp bijna niet voelbaar. Je zal er dus ook geen pijn aan voelen. 

Overlast?

Heb je overlast van wespen? Dan is het een goed idee om deze ongediertebestrijding Zwolle om hulp te vragen. Zij zullen je helpen om zo snel mogelijk van je wespennest af te zijn. Hierdoor kun jij weer veilig buiten genieten van het buitenleven!