Tips om je hond de beste start te geven!

Het is enorm leuk om een puppy te kopen. Puppy’s zijn altijd enorm leuk en enorm lief. Ook al zijn ze soms rond de 10 weken al behoorlijk puberaal. Net als bij mensen is de start van hun leven het allerbelangrijkste. Het is enorm belangrijk om bijvoorbeeld elke dag consequent tegen de dieren te praten. Wil je weten hoe je op andere manieren je hond de beste start kunt geven? DogTalk heeft de beste tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Hondenschool

De eerste tip om je hond de beste start te geven is om je hond naar de hondenschool Amsterdam te sturen. Op deze manier krijgt je hond echt te beste opvoeding die je voor jouw hond kunt bedenken. Je gaat samen met jouw hondje naar de hondenschool toe. Vervolgens gaan jullie allemaal leuke en handige dingen leren. De hondenschool gaat veel verder dan het leren van commando’s en netjes aan de riem lopen. Je bouwt hierdoor ook echt een band op met je hond, je socialiseert de hond en je pup raakt aan reizen gewend. Dit zijn allemaal bijkomende pluspunten bij het gaan naar een hondenschool!

Tip 2: Mandje

De tweede tip is om je hond een eigen mandje te geven. Je pup is nog erg jong en moeten, net als kinderen, soms even uitrusten en slapen. Het is voor de hond dan een goed idee om de hond ook echt een eigen plek te geven waar hij of zij even tot rust kan komen. Dit kan bijvoorbeeld ook een bench zijn. Leg de mand ook echt op een rustige plaats in huis. Hierdoor krijgt de hond geen prikkels waar hij of zij op moet reageren.

Tip 3: Voeding

De derde en laatste tip is om je hond goede voeding te geven. Natuurlijk doe je er alles aan om je hond het beste eten te geven, maar wist je dat een pup andere voeding nodig heeft dan een volwassen hond? Alles moet immers nog groeien bij de pup en dat kun je goed ondersteunen met de juiste voeding. Kijk om die reden dan ook goed wat er op de verpakkingen van het hondenvoer staat. Er zit zelfs nog verschil in de grootte van de hond. Een maltezer pup heeft immers kleinere tanden dan een ridgeback pup.