Natuurlijke vitamine e voor jouw paard

Voor paarden is vitamine e voor verschillende dingen erg belangrijk. Het is dan ook goed voor de spieren, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de vruchtbaarheid van een paard. Hierdoor heeft een paard ook redelijk veel vitamine e nodig. Maar dit hangt ook af van de arbeid die een paard uitvoert. Hoe harder een paard werkt, hoe meer natuurlijke vitamine e een paard nodig heeft. 

Waarom het belangrijk is om te geven

Normaal gesproken krijgt een paard vitamine e binnen door het gras in een weide. Maar er zijn ook altijd periodes waar een paard minder buiten staat, hierdoor kan er een tekort aan ontstaan. Dit is niet fijn voor een paard, het kan namelijk leiden tot symptomen van vet ontsteking en spierschade. Spierschade kan je herkennen aan spierpijn, langdurig herstel na een intensieve training of stijfheid. Om een tekort te voorkomen kun je extra ondersteuning bieden aan je paard. Dit kan door middel van supplementen. HorseFlex heeft een supplement met de natuurlijke vorm van vitamine e.  

Andere manier van vitamine e 

Naast de natuurlijke vorm van vitamine e heb je ook een synthetische vorm. Maar deze vorm wordt minder goed opgenomen in het lichaam van een paard. Maar je hebt ook natuurlijke vitamine e olie, dit is een vloeibare manier om vitamine e aan een paard toe te dienen. Deze olie bestaat uit een hoge dosis natuurlijke vitamine e en lijnzaadolie.  Lijnzaadolie is een bron van gezonde omega-3 vetzuren en is ook goed voor een paard. 

Het is dan ook belangrijk dat jouw paard genoeg vitamine e binnen krijg, hierdoor kan je slechte kwaaltjes voorkomen.