Dierenkliniek Gorssel werkt met verschillende apparatuur

Dierenkliniek Gorssel

In dierenkliniek Gorssel wordt er gewerkt met verschillende soorten apparatuur. Voorbeelden hiervan zijn echo’s, een tankheelkunde unit en röntgenapparatuur. Door het gebruik hiervan kan dierenarts Gorssel snel een goede indruk krijgen van de mankementen en ziektes van huisdieren. De apparatuur komt ook goed van pas bij behandelingen van huisdieren, de hartbewaking kan bekijken hoe het met het hart van het dier gaat tijdens de behandeling. De röntgenapparatuur zorgt ervoor dat er minimale straling vrijkomt om zodoende het minste risico te lopen op gezondheidsschade bij de huisdieren. 

Dierenkliniek Gorssel

Veelvoorkomende ziektes bij huisdieren

Een bekende ziekte bij katten is de niesziekte, in eerste instantie lijkt dit onschuldig. Toch dient u een bezoekt brengen aan de dierenarts omdat de niesziekte naarmate de tijd verstrijkt toch vervelende gevolgen kan hebben voor de kat. De niesziekte kan zelfs blindheid als gevolg hebben. Katten hebben ook vaak last van parasieten zoals wormen, daarom is het belangrijk om de kat regelmatig te laten controleren bij dierenarts Bathmen en eventueel te laten ontwormen. Als katten ouder worden hebben ze ook een grotere kans of nierfalen, de kat wordt steeds minder actief, gaat vaker plassen en moet overgeven of krijgt diarree. Je zou daarom extra goed op moeten letten op oudere katten. Bij honden komt de hondenziekte vaak voor, de hond moet dan hoesten, niezen of heeft een oogontsteking. Kennelhoest komt ook vaak voor bij honden. Het dier krijgt dan koorts en een verminderde eetlust, ook kan de hond dan gaan braken. Als je de symptomen herkent dien je ook snel naar de dierenarts te gaan.

Dieren worden steeds ouder en gezonder

Door dierenkliniek Gorssel kunnen ziektes steeds eerder opgespoord worden en kan men het dier ter voorkoming van eventuele ziektes al vaccineren. De meest bekende huisdieren de kat en de hond worden steeds ouder. De gemiddelde leeftijd voor een kat is 14 jaar, maar het komt ook regelmatig voor dat een kat de 20 jaar haalt. De hond wordt tussen de 10 en 13 jaar oud. De gemiddelde leeftijd waarop een hond is overlijdt is ook steeds hoger geworden.